lördag 7 januari 2012

Wavrinskys fillimpa

Idag är det stora brödbakardagen! Först ut är Wavriskys fillimpa, hämtat från www.tasteline.com. Nackdelen med det här brödet är den stora mängden sirap, men det kan man leva med någon gång ibland.



2 bröd:
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl, grovt
4 dl blandade fröer, t.ex. linfrö, solrosfrö, sesamfrö
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Ugn: 175 grader.
Smörj och bröa två formar, typ sockerkaksformar.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om kraftigt.
Häll upp smeten i formarna och låt grädda längst ner i ugnen tills innertemperaturen når 97 grader (sätt i termometern efter ca en timme). Det tar ca 70-100 minuter. Om bröden ser ut att bli för mörka kan man sätta in en plåt ovanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar