lördag 7 januari 2012

Skållat solrosbröd

Det här är helt nytt för mig, så det ska bli spännande att smaka. Receptet hittade jag i en metro i höstas (2011-09-15 för att vara exakt), sen dess har det legat i pärmen och bara väntat på att bli testat.


4 hyfsat små bröd:
Dag 1
375 g grahamsmjöl
5 dl kokande vatten

Dag 2
50 g jäst
5 dl vatten
25 g smör
100 g kesella
19 dl vetemjöl
200 g solrosfrön
1,5 msk salt

Häll grahamsmjölet i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå över natten.

Häll det skållade mjölet i en degblandare.
Häll i övriga ingredienser förutom solrosfrön och salt.
Kör ca 8 minuter.
Blanda i frön och salt och kör ytterliggare 1 minut.
Låt degen jäsa 40 min.

Forma degen till limpr och vänd dem i solrosfrön.
Jäs under bakduk ca en timme.
Skärnågra snitt tvärs över limporna.
Grädda i 250 grader, 8 minuter.
Sänk värmen till 220 grader och grädda i ytterliggare ca 30 minuter, tills innertemperaturen når ca 98 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar