lördag 7 januari 2012

Rågbullar med linfrön

Det här receptet är hämtat från www.frukostbullar.se. Riktigt smarriga bullar som är perfekta att ha i frysen och ta upp när man glömt köpa/baka bröd.



20 st:
6 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 dl havregryn
1 dl linfrön
3 dl rågmjöl
11 dl vetemjöl
2 msk mörk sirap
1 msk honung
1 tsk salt

Lös jästen i det ljumma vattnet.
Blanda ner allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut.
Tillsätt vetemjöl och knåda ca 10 minuter med degblandare tills degen är slät.
Tillstät saltet och kör ytterliggare 5 minuter.
Låt jäsa ca 20 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till något.
Ställ bullarna på plåtar med bakplåtspapper. För en finare yta kan man pensla med lite filmjölk.
Låt jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.

Grädda bullarna i 250 grader, 10-12 minuter.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar