torsdag 5 januari 2012

Kycklingsallad med nötter och apelsin

Det här är en riktigt fräsch och god sallad som är väldigt snabblagad. Receptet kommer från "Klaras goda GI-dagar" av Klara Desser. I receptet ska man smaksätta såsen med ingefära, men jag hade ingen sådan hemma utan hoppade bara över det. Det gick precis lika bra.


4 port:
2 apelsiner
2 avokador
blandad grönsallad
2 dl kesella
½ dl crème fraiche
rivet skal och saft från en apelsin
1 liten bit riven färsk ingefära
salt och peppar
2-4 kycklingfiléer beroende på storlek
1 dl rostade cashewnötter

Dela apelsin och avokado i bitar. Blanda sallad, apelsin och avokado.
Blanda kesella, crème fraiche, apelsinsaft och -skal samt ingefära. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen på valfritt sätt. Jag tärnade min vilket gör att den går väldigt fort att steka. Man kan steka filéerna hela och skiva dem innan servering.
Servera salladen med kyckling, sås och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar