tisdag 3 januari 2012

Köttbullar

Innan jul gjorde vi en laddning (juliga) köttbullar som vi la in i frysen. Receptet är hämtat från Vår Kokbok där de heter just julköttbullar. Idag serverades köttbullarna med spaghetti, sallad och en sås av crème fraiche, kesella, vitlök, basilika och oregano.



ca 500 g blandfärs
2 medelstora, kokta, kalla potatisar
1 liten gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1,5 dl grädde

Riv potatisen fint.
Skala och hacka löken och fräs den.
Blanda färs, potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde.

Självklart kan man steka köttbullarna på stekjärnet direkt, men gör man en stor sats så är det mycket lättare att tillaga de i ugnen. Lägg dem då på en långpanna och ställ in de i ugnen, 250 grader, i 8-12 minuter. Då behåller de även den runda formen bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar