tisdag 24 januari 2012

Köttfärssoppa med vitkål och vita bönor

God, matig och lättlagad köttfärssoppa. Receptet är hämtat från kokboken "Paulúns GI-månad" av Fredrik och Karoliina Paúlun. Vi servade soppan med en klick crème fraiche...



2 port:
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
300 g nötfärs
1 liter vatten
2 morötter, skivade
250 g vitkål, strimlad
3 msk köttfond
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk chilipeppar, malen
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 burk små vita bönor (400 g), sköljda

Värm upp oljan i en stor kastrull.
Tillsätt och fräs löken och köttfärsen.
Häll på vatten och lägg i övriga ingredienser, förutom bönorna, och låt puttra ca 30 min.
Rör ner bönorna och låt dem bli varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar