måndag 16 januari 2012

Fläskpannkaka

Idag blev det vanlig hederlig fläskpannkaka här.



3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
200-300 g rimmat fläsk

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fläsket i små tärningar.
Lägg fläsket i en långpanna och sätt in i ugnen ca 10 min så att det får färg.
Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken och tillsätt till sist äggen.
Häll smeten i långpannan med fläsket.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stelnat och fått färg, ca 20-25 min.
Servera med sallad och rårörda lingon.

1 kommentar:

  1. Helt klart en underskattad maträtt!!! Så gott och enkelt, I love

    SvaraRadera