onsdag 21 december 2011

Wienernougat

Nu när julen närmar sig kommer det mest troligt inte ätas så mycket "vanlig" mat här. Därför passar jag i stället på att locka med mitt absoluta favoritjulgodis. Det är Tina "Mat-Tina" Nordströms fantastiska, busenkla recept.



250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Häll i lite vatten i kastrull och sätt i en annan mindre glasskål/kastrull som passar. Sätt plattan på medelvärme.
Dela nougaten och chokladen i mindre bitar och lägg den i skålen/kastrullen. Låt det smälta i vattenbadet.
Blanda ner mandeln när chokladmassan är flytande.

Klä en avlång form, typ en sockerkaksform, med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Låt stelna, gärna tills nästa dag, innan du skär upp wienernougaten. Förvara i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar