tisdag 6 december 2011

Stekt spätta

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om spätta, mer att man äter det alldeles för sällan. Det är riktigt gott faktiskt! Förut brukade jag krydda med citronpeppar, men det har jag slutat med. I stället tar jag, precis som jag skrev på den varma smörgåstårtan, svartpeppar och rivet citronskal. Det blir mycket friskare smak! Och citronen ska man ju ändå pressa över fisken när man äter och då spelar det ju ingen större roll om den har skal eller inte.



spättafiléer
vetemjöl
salt
svartpeppar
rivet citronskal
ägg
ströbröd

potatis
ärter
morötter
smält smör
citronklyftor

Vänd spättafiléerna först i mjöl, som är kryddat med salt, peppar och citron. Vänd därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek de direkt på medelvärme och se upp så att de inte blir brända. Snåla inte med smöret. Paneringen suger upp ganska mycket fett, så tillsätt mer smör efter hand. Servera med kokt potatis, grönsaker, smält smör och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar