torsdag 1 december 2011

Kyckling och pasta

Det blir en liten omkastning i vår matsedel den här veckan. Vi sparar spättan till nästa vecka och hugger in i kycklingen istället.

(Det ser verkligen ut som en jätteportion, men våra tallrika är ganska små...)

Det här är väldigt, väldigt enkelt och samtidigt väldigt, väldigt gott i all sin enkelhet.

Kyckling:
kycklingfilé
chilipulver
cayennepeppar
salt
vitpeppar

Sås (ca 4 port):
3 dl gräddfil
2 msk chilisås
cayennepeppar (inte för mycket...)

Skär kycklingen i lagom stora tärningar. Stek dem och krydda med chili, cayenne, salt och peppar. Det ska bli hyfsat bra smak på dem eftersom såsen, som ska vara ganska mild, balanserar lite.
Blanda ingredienserna till såsen.
Servera med pasta (typ fjärilar eller skruvar eller något annat roligt) och grönsaker eller en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar