fredag 2 december 2011

Krabbmixpaj med grönt

Det här är nog min pajfavorit. Enkelt och gott!


3 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk vatten
150 g krabbpinnar/crab sticks/surimistick... kärt barn har många namn.
250 g broccoli (färsk ska förkokas, fryst bara tinas)
200 g champinjoner
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk pizzakrydda

Hacka samman mjöl, smör och vatten till en pajdeg.
Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (var noga med att degen kommer ganska högt upp på kanten eftersom den,vid förgräddning, drar den ihop sig ganska mycket). Nagga med en gaffel och förgrädda skalet i 225 grader, ca 10 min.
Dela broccolin i mindre buketter, skiva svampen och dela krabbpinnarna några gånger och fördela i skalet.
Vispa ihop mjölk, ägg, salt och pizzakrydda och häll över fyllningen.
Grädda i 225 grader tills äggstanningen har stannat, ca 30-40 min.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar