torsdag 24 november 2011

Varm smörgåstårta

Så gott, så enkelt! Tack för receptet Marie! Perfekt bjudmat om man inte är för många. Idag gjorde vi dubbla receptet, och det blev lagom till 4 personer kvällsmat och 2 matlådor.


3 "halvmånar" hönökaka
1 paket bacon
1 liten purjolök
150 g färska champinjoner (eller 1 burk konserverade, ca 200 g)
1-2 dl crème fraiche
½ ask körsbärstomater
salt
svartpeppar
rivet skal av ½ citron
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper på ugnsgallret (tårtan blir sprödare då)
Klipp baconet i bitar, skiva purjolök och svamp.
Stek bacon, purjo och svamp. Blanda ner crème fraiche och smaksätt med salt och peppar.
Lägg två brödskivor på bakplåtspappret. Fördela fyllningen på brödet.
Skiva tomaterna och lägg dem på det tredje brödet. Stapla till en tårta med tomaterna överst.
Peppra och strö över citronskalet. Citronpeppar funkar om man gillar det, men jag använder hellre citronskal + svartpeppar).
Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen ca 10 min, eller tills osten smält.
Servera med en god sallad.

Är man fler kan man lätt dubbla receptet så att det blir en rund tårta istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar