fredag 25 november 2011

Sjömansgryta

Det här receptet kommer från ett recepthäfte från Arla, och det finns även på Arlas hemsida.
Allt-i-ett-grytor är väldigt smidigt eftersom man inte behöver ha flera plattor igång samtidigt. Tyvärr råkade jag, i all hast, glömma majsstärkelsen, så såsen blev lite för rinnig. Och salta fick vi göra i efterhand, för det glömde jag också... Men det var gott i alla fall!


6 port:
1 kg högrev
1 tsk salt
5 dl köttbuljong
5 dl mörkt öl
1 msk timjan
4 gula lökar
400 g morötter
1 kg potatis
2 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
2 dl hackad persilja

Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i en stekpanna och salta.
Lägg över köttet i en gryta och tillsätt buljong, öl och timjan.
Låt koka under locka ca 1 timme.
Skala lök, morötter och potatis.
Skiva dem och lägg ner i grytan och tillsätt grädde.
Koka ytterliggare ca 15 min.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan.
Låt koka 2 min.
Strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar