tisdag 22 november 2011

Apelsinkyckling

Det här receptet är från början hämtat från Vår Kokbok (2009, 25:e upplagan).


300 g kycklingfilé
2 apelsiner
lite vetemjöl
½ tsk salt
lite svartpeppar
ev 2-3 msk sherry
½ dl grädde eller crème fraiche
hackad persilja

Riv av det orangea på skalet på en av apelsinerna och pressa ur saften.
OBS! viktigt att inte ta för mycket skal, t.ex. om apelsinerna är väldigt stora. Det ger lätt en bitter/besk bismak.
Skär bort hela skalet (både det orange och det vita) på den andra apelsinen och skär den i skivor.
Blanda mjölet med salt och peppar.
Jag brukar dela kycklingfiléerna i några bitar, men vill man kan man såklart ha dem hela också.
Vänd kycklingen i mjölet.
Stek kycklingbitarna så de får fin färg. Strö över det rivna apelsinskalet och häll i apelsinsaft och ev sherry. Koka upp och sjud under lock tills kycklingen är genomstekt.
Blanda i grädde eller crème fraiche, lägg i apelsinskivorna och låt allt bli varmt. Strö över hackad persilja.

Jag serverade detta med ris och en sallad bestående av isbergssallad, gurka, körsbärstomater, äpple och morot. Och såklart den goda salladsdressingen i förra inlägget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar