måndag 8 oktober 2012

Kycklingsallad med kidneybönor och mango

Fräsch och god sallad! Mangon gör det hela friskt. jag uteslöt dock ingefäran, men det blev gott ändå. Använd gärna salladsblad som är grönare och roligare än isbergssallad. Isbergssallad ser verkligen ser tråkigt ut... Receptet kommer från "isodieten - kokboken" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg.



2 port:
300 g kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
100 g mango (tinade frysta tärningar eller färsk)
sallad
4 tsk sesamolja
4 tsk vinäger
2 tsk soja
1 tsk sambal oelek
2 tsk riven ingefära
4 dl kokta eller konserverade kidneybönor (280g)
10 cashewnötter (10g)

Skär kycklingen i bitar och tillaga i ugnen på 175 grader i 15-20 min.
Skär paprikan och salladen i stora bitar (och mangon om du använder färsk)
Rör ihop olja, vinäger, soja, sambal oelek och riven ingefära till en dressing.
Blanda alla ingredienser - kycklingm mango, paprika, sallad och bönor - och häll över dressingen.
Toppa med hackade cashewnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar