torsdag 8 december 2011

Lövbiff med örtsås och rotfruktspytt

Det här är lite av ett favoritrecept faktiskt. Riktigt enkelt, riktigt gott! Det är hämtat från arla.se. I originalreceptet använder de crème fraiche franska örter, men jag köper vanlig crème fraiche och kryddar själv.



4 port:
4 skivor lövbiff
1 kg blandade rotfrukter, t.ex. kålrot, palsternacka, rotseller, morot
ev. 1 lök
smör
salt och peppar
½ dl hackad persilja

2 dl crème fraiche
blandade örter, t.ex. oregano, dragon, basilika
1 liten vitlöksklyfta
en skvätt citronsaft

Blanda alla ingredienserna till såsen (crème fraiche, örter, vitlök, citron).
Skala rotfrukter och lök. Skär allt i tärningar. Stek i smör 15-20 min (tills de är lagom mjuka). Salta och peppra. Rör ner persilja.
Stek snabbt lövbiffarna i smör.
Lägg pytten på tallrika. Lägg köttet ovanpå. Klicka på såsen så att den får smälta ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar