måndag 17 juni 2013

Jordgubbs- och rabarberkräm

Äntligen är sommaren här och jag tycker att kräm hör sommaren till. Detta är Leila Lindholms recept på jordgubbs- och rabarberkräm, hämtat från recept.nu. Detta är den godaste kräm jag smakat! Det blev väldigt friskt med både flädersaften och citronen. Rekommenderas!


6 portioner:
1 liter rabarber
1 liter jordgubbar0.5 vaniljstång1 citron, saft och skal0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)1.5 dl strösocker1.5 dl vatten
 Redning:
2 msk potatismjöl0.5 dl kallt vatten


Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull.
Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar