måndag 12 december 2011

Kycklingwok

Den är woken är verkligen god! Den är smidigt att göra till många eftersom man kan göra allt dagen innan. Det är förvisso en del som ska strimlas som kan ta lite tid om man ska göra en stor omgång.

Just det här exemplaret på bilden är rester, framtagna från frysen, vilket gör att det inte ser lika gott ut som när det är nylagat.



4-6 port:
4 kycklingfiléer
2 msk soja
1 msk olja
2 klyftor vitlök
1 purjolök
2 morötter (eller en röd paprika)
ca 10 minimajs
3 dl koksmjölk
2 tsk honung
½ tsk sambal oelek
1 paket sockerärter

Strimla kycklingfilén och blanda den med sojan i en skål.
Hacka vitlök, skär purjolök och morötter/paprika i stavar och dela minimajsen i mindre bitar.
Koka upp kokosmjölken och blanda i honung och sambal oelek.
Fräs kycklingen och vitlöken några minuter.
Blanda ner grönsakerna och den varma kokosmjölken.
Rör om så att allt blandas.
Låt puttra några minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara lite krispiga.
Red ev. woken med lite maizenamjöl utblandat i vatten.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar